Mult.tst is not working

classic Classic list List threaded Threaded
11 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Mult.tst is not working

TileSeeker
When i try to compare my Mult.asm with the Mult.tst file in the CPU emulater i always get the error:
Mult.hack doesn`t exist. what am i doing wrong?
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Mult.tst is not working

cadet1620
Administrator
TileSeeker wrote
When i try to compare my Mult.asm with the Mult.tst file in the CPU emulater i always get the error:
Mult.hack doesn`t exist. what am i doing wrong?
You need to use the Assembler to translate your Mult.asm source file into the Mult.hack binary file.

--Mark
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Mult.tst is not working

accfcx
This post was updated on .
CONTENTS DELETED
The author has deleted this message.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Mult.tst is not working

ivant
The task is to write a program, which would multiply the values of R0 and R1 and put the result in R2. The test checks this for several cases.

Your program seems to store the result in @sum instead.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: Mult.tst is not working

accfcx
This post was updated on .
CONTENTS DELETED
The author has deleted this message.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: Mult.tst is not working

ivant
Let's focus on the Mult for the moment. Have you managed to fix it and pass the original, unmodified test?
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: Mult.tst is not working

accfcx
This post was updated on .
CONTENTS DELETED
The author has deleted this message.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: Mult.tst is not working

ivant
Do you need to use sum at all? Why don't you just use R2 instead?
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: Mult.tst is not working

accfcx
This post was updated on .
CONTENTS DELETED
The author has deleted this message.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: Mult.tst is not working

ivant
I tried it and it's working fine. Are you sure you have the unmodified Mult.tst?

P.S. Please remove the Mult.asm code from the three posts.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

RE: Mult.tst is not working

accfcx

I have deleted them just now. Thanks to your help.

 

Sent from Mail for Windows 10

 

From: [hidden email]
Sent: 2017
621 23:59
To: [hidden email]
Subject: RE: Mult.tst is not working

 

I tried it and it's working fine. Are you sure you have the unmodified Mult.tst?

P.S. Please remove the Mult.asm code from the three posts.

If you reply to this email, your message will be added to the discussion below:

http://nand2tetris-questions-and-answers-forum.32033.n3.nabble.com/Mult-tst-is-not-working-tp4029628p4031116.html

To unsubscribe from Mult.tst is not working, click here.
NAML

 

Loading...